Izvor: Blic, 03.Dec.2017, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VANREDNO STANJE U AMANU Jordan počeo konsultacije povodom Trampovih planova sa Jerusalimom

Jordan je počeo konsultacije o vanrednom sastanku Arapske lige i Organizacije islamske saradnje pre nego što američki predsednik Donald Tramp, kako se očekuje, sredinom sedmice prizna Jerusalim za prestonicu Izraela, rekao je višerangirani jordanski izvor.

Višerangirani zvaničnik američke administracije rekao je krajem sedmice da će Tramp, najverovatnije objaviti kontroveznu deklaraciju u svom govoru u sredu 6. decembra.

Jordan, koji trenutno predsedava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << arapskim samitom, pozvaće članice dva tela ukoliko usledi najavljeno priznanje, na "razgovore o načinima rešavanja posledica slične odluke koja izaziva uznemirenost i zabrinutost".

"Time će biti otežani svi napori za napredak mirovnog procesa i sigurno će biti smatran provokativnim u arapskim i muslimanskim zemljama te muslimanskim zajednicama u arapskom svetu. Nijedno pitanje ne utiče tako snažno na Arape i muslimane kao Jerusalim", rekao je izvor koji nije želio da bude imenovan.

Američki mediji su sugerisali da bi Tramp sutra mogao da ispuni predizborno obećanje o preseljenju Ambasade SAD u Jerusalim, a koja je kao i većina stranih misija u Tel Avivu.

Status Jerusalima je ključno pitanje u izraelsko-palestinskom sukobu. I Izraelci i Palestinci tvrde da je Jerusalim njihova prijestonica i prethodni mirovni pregovori prekidani su zbog diskusija o tome da li i kako podeliti suverenitet nad gradom.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Napeto: Jordan zakazao vanredni sastanak Arapske lige sa Organizacijom islamske saradnje

Izvor: BKTV News, 03.Dec.2017

Predsednik Amerike Donald Tramp planira da sledeće nedelje prizna Jerusalim za prestonicu Izraela, zbog čega je Jordan počeo konsultacije o vanrednom sastanku Arapske lige i Organizacije islamske saradnje...Višerangirani zvaničnik američke administracije rekao je krajem sedmice da će Tramp, najverovatnije...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.