Uzbuna u Nemačkoj i Austriji: Ucenjivač truje hranu za bebe!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Sep.2017, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzbuna u Nemačkoj i Austriji: Ucenjivač truje hranu za bebe!

Za sada nepoznati ucenjivač u nemačkom gradu Konstancu poslao je juče na elektronske adrese najpoznatijih trgovačkih lanaca i koncerna u Nemačkoj, ucenjivačko pismo u kojem traži "visok novčani iznos" (tačna suma nije navedena) inače će nastaviti da na policama prodavnica ostavlja otrovom preparirane teglice hrane za bebe.

Policija je pretnje shvatila veoma ozbiljno, jer su u jednom supermarketu u Fridrihshafenu zaista pronađene teglice u kojima su detektovana visokotoksična >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jedinjenja glikola, čije unošenje u organizam može izazvati i smrt. Zbog sigurnosti svi su ti proizvodi iz prodavnice povučeni s polica, a potrošači u južnom delu Nemačke, pa i susedne Austrije upozoreni da pomno paze prilikom kupovine hrane za bebe.

Naime, kod otvaranja teglice mora da se glasno začuje "klik" što znači da je teglica bila pod pritiskom i da nije ranije otvarana. Ako potrošač posumnja da je teglica bila otvarana, o tome mora odmah da obavesti policiju.

Po "Bildu" su ugroženi praktično svi najpoznatiji trgovački lanci u Nemačkoj: Aldi, Rosman, Lidl, DM, Miler, Edeka, Norma, grupa Reve...

Policija trenutno traga za jednim čovekom koga je snimila sigurnosna kamera u prodavnici u Fridrihshafenu, a koji bi se mogao dovesti u vezu sa ucenjivačem, a objavljena je i njegova fotografija.

Navodno se radi o čoveku srednje visine, starom oko 50 godina, sa naočarama i kapom na glavi, na sebi je imao crnu kožnu jaknu i iste takve rukavice. Svi koji bi mogli da pomoći u istrazi mogu da se policiji jave na telefon: 075319953434.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.