Uber obustavlja niskobudžetnu taksi uslugu u Francuskoj

Izvor: Blic, 03.Jul.2015, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uber obustavlja niskobudžetnu taksi uslugu u Francuskoj

Američka kompanija Uber suspendovala je danas svoju niskobudžetnu uslugu u Francuskoj kako bi razrešila pravni spor, kao i povremeno nasilne sukobe sa profesionalnim taksistima.

Portparol Ubera rekao je da suspendovana usluga UberPop koja preko mobilnih telefona povezuje putnike s vozačima.sugrađanima koji nemaju profesionalne taksi ili šoferske dozvole, a voljni su da povezu putnika po nižoj tarifi nego pravi taksisti.

Francuske vlasti su tražile da se ta usluga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ukine, što je Uber dosad odbijao čekajuči odluku višeg suda.

Direktor Ubera u Francuskoj Tibo Sempo u intervjuu za Mond rekao je da je promenio mišljenje "u duhu pomirenje" s vlastima.

Sempo i još jedan evropski rukovodilaca Ubera, koji ima sedište u San Francisku, pritvoreni su ove nedelje i optuženi, između ostalog, za "obmanjujuće komercijalne aktivnosti" i učešće u nelegalnom poslovanju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uber obustavlja uslugu u Francuskoj

Izvor: Press, 03.Jul.2015

Kompanija Uber suspendovala je danas svoju niskobudžetnu uslugu u Francuskoj kako bi razrešila pravni spor, kao i povremeno nasilne sukobe s tradicionalnim taksistima. .          Portparol Uber rekao je da suspendovana...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.