U Nici danas obeležavanje godišnjice teroristiškog napada

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jul.2017, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nici danas obeležavanje godišnjice teroristiškog napada

Gradske vlasti Nice danas će obeležiti prvu godišnjicu od terorističkog napada u tom gradu na jugu Francuske u kojem je poginulo 86 osoba i povređeno više od 450 ljudi, preneli su francuski mediji.

List Poen preneo je danas da će francuski predsednik Emanuel Makron posle tradicionalne vojne parade u Parizu povodom obeležavanja državnog praznika, Dana pada Bastilje, tokom dana otputovati u Nicu gde će se sastati s porodicama žrtava.

Jelisejska palata saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je da će taj sastanak biti zatvoren za javnost.

U Nici će tokom večeri biti održan koncert na otvorenom na kojem se predviđa puštanje 86 svetlećih balona.

Gradske vlasti su saopštile da ove godine neće biti vatromet.

U parku u Nici u blizini napada podignuta je spomen ploča sa imenima žrtava, među kojima je bilo 37 stranih državljana raznih nacionalnosti.

Napad se dogodio kada je Francuz poreklom iz Tunisa Muhamed Bulel (31) kamionom gazio i ubijao ljude na šetalištu u Nici gde su građani na praznik izašli da gledaju vatromet. Bulela je kasnije ubila policija.

Odgovornost za napad je preuzela Islamska država iako istraga nije pronašla direktnu vezu ubice sa džihadistima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Makron u Nici odao poštu žrtvama terorizma

Izvor: B92, 14.Jul.2017

Nica -- Francuski predsednik Emanuel Makron u Nici odao poštu žrtvama terorističkog napada pre tačno godinu u tom gradu na jugu Francuske u kojem je poginulo 86 osoba...Makron, koji je pre posete Nici prisustvovao vojnoj paradi u Parizu povodom obeležavanja državnog praznika koji je ove godine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.