U Italiji 107 umrlih od koronavirusa, zatvaraju se škole i univerziteti

Izvor: RTS, 04.Mar.2020, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Italiji 107 umrlih od koronavirusa, zatvaraju se škole i univerziteti

U Italiji je, prema najnovijim informacijama, 107 mrtvih i više od 3.000 zaraženih koronavirusom. Vlasti su odlučile da zatvore škole i univerzitete širom zemlje do sredine marta u pokušaju da obuzdaju najgore izbijanje koronavirusa u Evropi, javila je agencija "Ansa".
Broj umrlih od koronavirusa u Italiji povećan je u protekla 24 časa za 28 žrtava, na ukupno 107, bez naznaka da se epidemija smanjuje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopšteno je u Rimu.

Kako prenosi Rojters, istovremeno se broj obolelih u Italiji, zemlji najteže pogođenoj ovim virusom u Evropi, popeo od utorka sa 2.502 na 3.090.
Zaraza koronavirusom u Italiji se najpre pojavila pre 13 dana na severu zemlje, ali se u međuvremenu proširila na 19 od 20 regiona.
Vlada je zatvorila škole i univerzitete u najgore pogođenim oblastima u severnoj Italiji pre 10 dana i stavila pod karantin nekoliko gradova u epicentru epidemije.
Takođe, ministarstvo sporta je najavilo da će se sve fudbalske utakmice iz Serije A narednih mesec dana igrati pred praznim tribinama, ali i ta odluka nije konačna.  
Italijanska vlada treba da zatvori bioskope i pozorišta i zabrani javne događaje širom zemlje da bi pokušala da obuzda epidemiju koronavirusa, navodi se u nacrtu uredbe koja je danas sastavljena.
U nacrtu uredbe, u koju je Rojters imao uvid, naređuje se obustava događaja bilo koje prirode ... koja podrazumeva veliku koncentraciju ljudi i ne dozvoljava bezbednosnu udaljenost od najmanje jednog metra.
U nacrtu uredbe, takođe, se kaže Italijanima da izbegavaju grljenje i rukovanje kako bi se sprečilo dalje širenje potencijalno smrtonosne bolesti koja je, uglavnom, koncentrisana u severnim regionima zemlje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Koronavirus u Iranu zatvorio škole i univerzitete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2020, 13:17

Iranske vlasti odlučile su da zatvore škole i univerzitete u pokušaju da obuzdaju širenje koronavirusa, rekao je danas ministar zdravlja te zemlje...Predsednik Irana Hasan Rohani juče je izjavio da se novi koronavirus proširio na skoro sve iranske provincije, ali će se zemlja izboriti s njim s...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.