U Iranu obešen devetnaestogodišnjak zbog silovanja

Izvor: Blic, 01.Avg.2011, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Iranu obešen devetnaestogodišnjak zbog silovanja

Devetnaestogodišnji Iranac, osuđen na kaznu smrti zbog otmice i silovanja, obešen je pre dva dana u zatvoru u Mašhadu, na severoistoku zemlje, objavio je danas dnevnik "Korasan".

List ne navodi ostale detalje osim da je ovaj mladić osuđen zbog otmice i silovanja 16-godišnjakine.

Ovom egezkucijom u Iranu je od početka godine izvršeno 174 smrtnih kazni, pokazuju podaci koje je prikupila agencija Frans pres iz lokalni medija.

Prošle godini zabeleženo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je 179 vešanja, dok međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč navodi da je bilo 388 egzekucija, a prema "Amnesti internešnelu" 252.

Islamska Republika Iran smatra da su smrtne kazne od suštinskog značaja za održavanje reda i zakona koji se primjenjuju posle iscrpnog sudskog postupka.

Iran je, sa Kinom, Saudijskom Arabijom i SAD među državama u kojima se izvrši najveći broj egzekucija u svijetu. U ovoj zemlji najstroža kazna - smrtna kazna - izriče se za ubistvo, oružanu pljačku, trgovinu drogom, silovanje i preljubu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.