U Hrvatskoj, Sloveniji i BiH pao prvi sneg ove godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2015, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatskoj, Sloveniji i BiH pao prvi sneg ove godine

Nakon neuobičajeno toplog vremena u regionu tokom većeg dela novembra, u Hvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini je značajno zahladilo i pao je prvi ovogodišnji sneg.

ZAGREB/LJUBLJANA/SARAJEVO, 21. novembra (Tanjug) -

U Hrvatskoj je danas osetno hladnije, sa temperaturom vazduha u unutrašnjosti zemlje od dva do sedam, na Jadranu od pet na severnom delu, do 14 stepeni na jugu, a pao je i prvi konkretniji sneg, preneo je "Jutarnji list".

Prema podacima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, sneg pada na Sljemenu i u Gorskom kotaru, a kako dan bude odmicao, biće ga sve više, pa čak i u nižim područjima unutrašnjosti. Već ga tako ima u Karlovcu i Dugoj Resi, gde je počeo da se zadržava na tlu.

"Jutarnji" navodi i da su sneg i jak vetar uzrokovali saobraćajni haos na autoputu Zagreb-Rijeka.

U Sloveniji je danas takođe pao prvi sneg, a Brane Gregorčič iz slovenačke Meteorološke službe je za agenciju STA rekao da se u nižim područjima očekuje pet do deset, pa čak i 15 centimetara snega, dok bi u planinama moglo da padne čak 20 do 40 centimetara snega.

Jutros je u Sloveniji padala kiša, koja se polako pretvorila u sneg, a temperature su u nekim delovima zemlje za samo osam sati pale za čak 17 stepeni Celzijusa.

U severozapadnoj Bosni trenutno pada slabiji sneg, koji se ne zadržava na putevima, a vozačima se sugeriše da vožnju prilagode uslovima na putu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.