U Hrvatskoj, Sloveniji i BiH pao prvi sneg

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2015, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatskoj, Sloveniji i BiH pao prvi sneg

Nakon neuobičajeno toplog vremena u regionu tokom većeg dela novembra, u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini je značajno zahladilo i pao je prvi ovogodišnji sneg.

U Hrvatskoj je danas osetno hladnije, sa temperaturom vazduha u unutrašnjosti zemlje od dva do sedam, na Jadranu od pet na severnom delu, do 14 stepeni na jugu, a pao je i prvi konkretniji sneg, preneo je "Jutarnji list".

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, sneg pada na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sljemenu i u Gorskom kotaru, a kako dan bude odmicao, biće ga sve više, pa čak i u nižim područjima unutrašnjosti. Već ga tako ima u Karlovcu i Dugoj Resi, gde je počeo da se zadržava na tlu.

"Jutarnji" navodi i da su sneg i jak vetar uzrokovali saobraćajni haos na autoputu Zagreb-Rijeka.

U Sloveniji je danas takođe pao prvi sneg, a Brane Gregorčič iz slovenačke Meteorološke službe je za agenciju STA rekao da se u nižim područjima očekuje pet do deset, pa čak i 15 centimetara snega, dok bi u planinama moglo da padne čak 20 do 40 centimetara snega.

Jutros je u Sloveniji padala kiša, koja se polako pretvorila u sneg, a temperature su u nekim delovima zemlje za samo osam sati pale za čak 17 stepeni Celzijusa.

U severozapadnoj Bosni trenutno pada slabiji sneg, koji se ne zadržava na putevima, a vozačima se sugeriše da vožnju prilagode uslovima na putu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Hrvatskoj, Sloveniji i BiH pao prvi sneg ove godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2015

Nakon neuobičajeno toplog vremena u regionu tokom većeg dela novembra, u Hvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini je značajno zahladilo i pao je prvi ovogodišnji sneg...ZAGREB/LJUBLJANA/SARAJEVO, 21. novembra (Tanjug) -..U Hrvatskoj je danas osetno hladnije, sa temperaturom vazduha u unutrašnjosti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

U Sloveniji, Hrvatskoj i BiH pao sneg

Izvor: Radio 021, 21.Nov.2015

Nakon neuobičajeno toplog vremena u regionu tokom većeg dela novembra, u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini je značajno zahladnelo i pao je prvi ovogodišnji sneg...U Hrvatskoj je danas znatno hladnije, sa temperaturom od dva do sedam, na Jadranu od pet na severnom delu, do 14 stepeni na jugu,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.