U Beogradu otvoren Kutak za decu i majku migrante

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2015, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu otvoren Kutak za decu i majku migrante

U hotelu "Bristol" u Beogradu danas je otvoren "Kutak" za majke-migranatkinje i njihovu decu, gde imaju igračke, tople obroke, pelene, vaspitačice koje će raditi sa decom i lekare koji će ih pregledati.

Kutak je otvoren u saradnji Ministarstva odbrane Srbije, koje je ustupilo prostor, Grada Beograda, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Unicefa, koji je pružio finansijsku pomoć.

Direktor kancelarije UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen Lo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je da je ovo prvi objekat takvog tipa za izbeglice u jednom većem gradu u Jugoisočnoj Evropi u kojem će deca koja su pešačila i putovala nedeljama i mesecima, moći da se odmore i dobiju neophodnu pomoć.

"Ovo je mesto gde će deca, kojoj nedostaju dom i prijatelji, moći da se odmore i dobiju psihosocijalnu podršku i da se prvi put posle dužeg vremena osećaju kao deca", rekao je Sen Lo.

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da su njegovo ministarstvo, MUP i Ministarstvo rada aktivno uključeni u aktivnosti povodom migrantske krize i da taj dobar tim ostvaruje rezultate, te da će i u narednom periodu nastaviti jednakim tempom da pomažu izbeglicama.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je uređivanje kutka za decu trajalo nekoliko nedelja i da će taj prostor malo olakšati muke migranata.

"Beograd je prvi veliki grad u Evropi koji ima ovakav kutak za decu migrante i pokazujemo da imamo poseban odnos prema njima, da smo zemlja u kojoj su dobrodošli i da se trudimo da tim ljudima olakšamo patnje koje imaju", rekao je Vesić.

Kutak za decu migrante nalazi se kod Beogradske autobuske i Glavne železničke stanice, u blizini parka u kojem migranti s Bliskog Istoka provedu po nekoliko dana na putu ka krajnjem odredištu - Zapadnoj Evropi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deca i majke izbeglice dobili svoj kutak u Beogradu

Izvor: Press, 22.Sep.2015

Srbija je danas dobila drugi, a Beograd prvi kutak za majke i decu izbeglica, u kojem će moći da se odmore i dobiju pomoć socijalnih radnika, patronažnih sestara, vaspitačica i prevodioca. .         "Kutak za...

Nastavak na Press...

U Beogradu otvoren Kutak za decu i majku migrante

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Sep.2015

U hotelu "Bristol" u Beogradu danas je otvoren "Kutak" za majke-migranatkinje i njihovu decu, gde imaju igračke, tople obroke, pelene, vaspitačice koje će raditi sa decom i lekare koji će ih pregledati...Kutak je otvoren u saradnji Ministarstva odbrane Srbije, koje je ustupilo prostor, Grada Beograda,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.