Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2019, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampovo Pismo Erdoganu na dan turske ofanzive: Ne budite budala

Američki predsednik Donald Tramp napisao je pismo turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na dan ofanzive u Siriji u kojem ga u ne sasvim diplomatskom tonu savetuje da ne bude budala, prenosi danas Frans pres.

"Ne želite da budete odgovorni za masakr hiljada ljudi, a ja ne želim da budem odgovoran za uništavanje turske ekonomije - šta bih i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uradio (ako bude bilo potrebno)", napisao je američki predsednik.

Pismo je od 9. oktobra, kada je turska pokrenula ofanzivu u Siriji, a agencija AFP je dobila potvrdu da je autentično.

"Istorija će o vama suditi blagonaklono ako budete postupali pravedno i humano", poručio je Tramp turskom predsedniku, koga je obavestio i da će se se naknadno čuti telefonom.

Tramp je 14. oktobra objavio da uvodi nove sankcije Turskoj, prekida trgovinske pregovore i podiže carine na čelik u nastojanju da izvrši pritisak na Ankaru da zaustavi vojnu ofanzivu u Siriji protiv kurdskih snaga koje Turska smatra terorističkom pretnjom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trampovo pismo Erdoanu na dan turske ofanzive: Ne budite budala

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Okt.2019

Američki predsednik Donald Tramp napisao je pismo turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoanu na dan ofanzive u Siriji u kojem ga u ne sasvim diplomatskom tonu savetuje da ne bude budala, prenosi danas AFP. "Ne želite da budete odgovorni za masakr hiljada ljudi, a ja ne želim da budem odgovoran za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.