Tramp odgovorio Tusku: Mogu me zvati svakojakim imenima

Izvor: RTS, 18.Maj.2018, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp odgovorio Tusku: Mogu me zvati svakojakim imenima

Američki predsednik Donald Tramp odgovorio je predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku na njegove kritike da je predsednik SAD nepouzdan partner.
Donald Tramp je tokom susreta u Beloj kući sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropska unija "užasna" u trgovini sa SAD, te da je tokom prošle godine deficit u trgovini bio 151 milijardu dolara, prenela je agencija AP.

"Mogu da me nazovu svakojakim imenima, a da sam na njihovom mestu i sam bih sebe zvao raznim imenima, jer se to više neće događati", rekao je Tramp.
Dodao je i da dobro zna obojicu – i Donalda Tuska i predsednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera.
Američki predsednik je, između ostalog, rekao Stoltenbergu da zemlje članice NATO-a moraju da povećaju svoj budžet za odbranu.
Stoltenberg je istakao da Trampov rad "zaista ima uticaja" na odvajanja za odbranu u tom vojnom savezu, a Tramp mu je onda zatražio neke "povoljnosti" zbog toga. 
Tramp je insistirao na tome da članice NATO-a daju svoj pun doprinos organizaciji, a Nemačku je izdvojio kao zemlju koja, kako je rekao, ne čini dovoljno. 
Upozorio je i da će se pozabaviti zemljama koje ne ispunjavaju svoje obaveze prema NATO savezu.
Lideri zemalja članica NATO-a sastaće se u julu u Briselu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tramp odgovorio Tusku na kritike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2018

Američki predsednik Donald Tramp odgovorio je predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku na njegove kritike da je predsednik SAD nepouzdan partner...Tramp je tokom susreta u Beloj kući sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom rekao da je Evropska unija "užasna" po pitanju trgovine sa SAD,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.