Izvor: RTS, 30.Apr.2022, 13:14

Tornado pogodio Kanzas – uništeno na desetine zgrada, 6.500 domaćinstava ostalo bez struje

Tornado koji je prošao kroz delove američke države Kanzas, oštetio je više zgrada i nekoliko osoba je povređeno, dok je više od 6.500 domaćinstava ostalo bez struje, saopštile su vlasti, prenosi AP.
Vlasti su objavile da je oluja sa grmljavinom zahvatila delove Vičite i Andovera i da je oštećeno 50 do 100 zgrada, a da su pojedine kuće u nekim delovima grada "potpuno srušene".

Šef vatrogasne službe Andovera Čed Rasel saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na konferenciji za novinare da su u okrugu Sedvik tri osobe povređene, uključujući jednu ženu koja je zadobila teške povrede, a da u okrugu Batler nije utvđeno da ima povređenih i da će dodatna procena biti obavljena kasnije.
Rasel je rekao i da, iako još nije tačno poznato koliko je zgrada oštećeno, više od 900 objekata se našlo na udaru tornada, a među onima koje su pretrpele štetu naveo je i zgradu Gradske uprave, prenosi AP.
Portparol policije rekao je da su putevi blokirani oborenim stubovima za prenos električne energije i krupnim krhotinama.
Nacionalna meteorološka služba objavila je upozorenje na ozbiljne oluje sa grmljavinom za države Kanzas, Ajovu, Misuri i Nebrasku, preneo je Bi-Bi-Si

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tornado pogodio Kanzas

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Apr.2022

KANZAS SITI - Tornado koji je danas prošao kroz dijelove američke države Kanzas, oštetio je više zgrada i nekoliko osoba je povrijeđeno, dok je više od 6.500 domaćinstava ostalo bez struje, saopštile su vlasti, prenosi AP.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.