TRAGEDIJA U NIKARAGVI: 12 mrtvih u nesreći turističkog broda

Izvor: Kurir, 24.Jan.2016, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA U NIKARAGVI: 12 mrtvih u nesreći turističkog broda

Turistički brod sa 32 turista potonuo je usled lošeg vremena uz nikaragvansku obalu Karipskog mora, vežina žrtava su žene, saopštile su danas lokalne vlasti.

Svi poginuli su bili državljani Kostarike, izjavio je komandant nikaragvanske mornarice zadužen za područje južnih Kariba Mario Berios, a prenela je agencija AP.

Tourist boat sinks off Nicaraguan island killing 13 Costa Ricans https://t.co/Rg4QiZH54z

Brod "Kraljica Kariba" potonuo je usled snažnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vetra i jake kiše tokom plovidbe za ostrvo Korn, popularnu turističku destinaciju. Od 32 putnika na brodu, 25 su bili iz Kostarike, četvoro iz SAD, a troje iz Nikaragve, rekao je Berios i dodao da su većina od 13 žrtava bile žene, kao i da je preostalih 19 putnika spaseno.

"Ovo je velika tragedija, zato što su to bila naša kostarikanska, centralnoamerička braća i sesre, koji su se odmarali u vodama nikaragvanskih Kariba", izjavila je za lokalnu televiziju portparol vlade u Managvi, Rosario Muriljo.

Kapetan i vlasnik broda su privedeni u policiju zato što nisu smeli da plove tokom nevremena, koje je na tom području trajalo više dana.

(Tanjug)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nesreća turističkog broda u Nikaragvi, 13 mrtvih

Izvor: RTS, 24.Jan.2016

Trinaest osoba je poginulo kada je potonuo turistički brod sa 32 turista potonuo zbog lošeg vremena uz nikaragvansku obalu Karipskog mora. . Svi poginuli su bili državljani Kostarike, izjavio je komandant nikaragvanske mornarice...

Nastavak na RTS...

Pakao u karipskom raju: Udavilo se 13 turista

Izvor: Mondo, 24.Jan.2016

U Karipskom moru, nedaleko od obale Nikaragve, utopilo se 13 ljudi kada se zbog lošeg vremena prevrnuo turistički brod na kome su bila 32 putnika, saopštile su lokalne vlasti...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija..Prema rečima komandanta južnokaripskog regiona nikaragvanske mornarice...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.