Švajcarska: Vozač autobusa možda imao srčani udar

Izvor: Blic, 15.Mar.2012, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska: Vozač autobusa možda imao srčani udar

Vozač autobusa, koji je udario u zid tunela u Švajcarskoj pri čemu su poginula 22 deteta i šest odraslih osoba, možda je imao srčani udar tokom vožnje, piše britanski dnevnik "Dejli telegraf".

Istražioci su odbacili neprilagođenu brzinu kao mogući uzrok nesreće, koja se desila po dobrim vremenskim uslovima i na relativno mirnom delu puta. Izraženo je uverenje da je uzrok tragedije loše zdravlje vozača ili njegova eventualna greška.

Nesreća, u kojoj je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 28 osoba zadobilo teže povrede, desila se neposredno pošto je grupa od 52 dece i osoblja iz Belgije i Holandije krenula kući posle odmora u alpskom skijaškom odmarališti Val d`Aniver.

Autobus je ušao sa zapadne strane tunela Sijera na autoputu "A9" oko 9.15 časova i zakačio je ivičnjak sa desne strane puta nakon čega je naglo skreno i udario u betonski zid.

List navodi da je većina dece imala vezane zaštitne pojaseve, ali su istražioci istakli da bi to, pri tako snažnom udaru, teško moglo da spreči katastrofalne posledice.

Švajcarski tužilac Olivije Elsig, koji je zadužen za istragu, rekao je da nema nikakvih indikacija da je udar izazvan preteranom brzinom.

U autobusu su bila dva vozača i iz Švajcarske su stigli dan pre polaska i u potpunosti su bili odmorni za vožnju. Obojica su poginula u nesreći.

Elsig je na konferenciji za novinare održanoj u gradu Sion rekao da se ispituje mogućnost da je vozač umro za volanom.

"Autobus se nije prebrzo kretao. Razmatraju se tri hipoteze. Prva je tehnički problem, druga zdravlje vozača i treća ljudska greška", rekao je on dodajući da je ispitan određeni broj svedoka, među kojima su i drugi vozači, te da je se obavlja obdukcija tela nastradalog vozača.

Povezane vesti: Dva gradića u Belgiji zavijena u crno posle tragedije u Švajcarskoj

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švajcarska: Vozač doživeo srčani udar?

Izvor: Večernje novosti, 15.Mar.2012

Vozač autobusa, koji je udario u zid tunela u Švajcarskoj pri čemu je poginulo 22 dece i šest odraslih osoba, možda je imao srčani udar tokom vožnje

Nastavak na Večernje novosti...

Srčani udar krivac za smrt dece u Švajcarskoj?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2012

LONDON -..Švajcarski tužilac zadužen za istragu nesreće belgijskog autobusa izneo je mogućnost da je vozač pretrpeo srčani udar i da je umro za volanom, pored još dve pretpostavke koje se ispituju, piše današnji britanski "Dejli telegraf" (Daily telegraph)...Nesreća u kojoj je i 28 osoba teško...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Švajcarska: Vozač autobusa puštao dvd?

Izvor: Večernje novosti, 15.Mar.2012

Šok u Belgiji i Holandiji posle teške nesreće u Švajcarskoj, u kojoj je nastradalo 22 dece. Da li se tragedija dogodila jer je vozaču pozlilo, ili zato što je u tom trenutku pokušao da pusti dvd film

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.