Suspendovana Dilma Rusef

Izvor: RTS, 12.Maj.2016, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovana Dilma Rusef

Brazilska predsednica Dilma Rusef suspendovana je sa dužnosti kako bi se suočila sa postupkom utvrđivanja tačnosti optužbi da je prekršila poreske zakone i propise o korišćenju budžetskih sredstava.
Senat je glasao sa 55 glasova za, naspram 22 protiv suspenzije. Vlast će privremeno preuzeti njen potpredsednik Mišel Temer, prenosi AFP.

Brazilski Senat je 12 sati razmatrao mogućnost suspenzije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rusefove sa dužnosti na rok od 180 dana, a ona je, kako prenosi Sputnjik, i ne čekajući kraj glasanja, naredila da se njene stvari prenesu iz predsedničke palate u ličnu rezidenciju.
Brazilska opozicija optužuje Rusefovu da je umešana u poreske malverzacije i korišćenje državnih sredstava za finansiranje svoje izborne kampanje.
Sama predsednica odbacuje sve optužbe, a ranije je izjavila i da je spremna da se bori za svoje mesto „svim raspoloživim sredstvima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MARATNOSKA SEDNICA BRAZILSKOG SENATA Dilma Rusef pakuje kofere?

Izvor: Blic, 12.Maj.2016

Brazilski Senat već 12 sati razmatra mogućnost da smeni predsednicu Brazila Dilmu Rusef sa dužnosti na rok od 180 dana, a Rusefova je, kako prenosi Sputnjik, i ne čekajući kraj glasanja naredila da se njene stvari prenesu iz predsedničke palate u ličnu rezidenciju...U 3.15 po lokalnom vremenu...

Nastavak na Blic...

Brazilski senatori suspendovali predsednicu Dilmu! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 12.Maj.2016

Predsednica Dilma Rusef suspendovana je sa dužnosti u periodu od 180 dana, kako bi se suočila sa postupkom utvrđivanja tačnosti optužbi da je prekršila poreske zakone i propise o korišćenju budžetskih sredstava. Vlast će privremeno preuzeti njen potpredsednik Mišel Temer...Za njenu smenu...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.