Suspendovana Dilma Rusef

Brazilska predsednica Dilma Rusef suspendovana je sa dužnosti kako bi se suočila sa postupkom utvrđivanja tačnosti optužbi da je prekršila poreske zakone i propise o korišćenju budžetskih sredstava.

Senat je glasao sa 55 glasova za, naspram 22 protiv suspenzije. Vlast će privremeno preuzeti njen potpredsednik Mišel Temer, prenosi AFP.

Brazilski Senat je 12 sati razmatrao mogućnost suspenzije Rusefove sa dužnosti na rok od 180 dana, a ona je, kako prenosi Sputnjik, i ne čekajući kraj glasanja, naredila da se njene stvari prenesu iz predsedničke palate u ličnu rezidenciju.

Brazilska opozicija optužuje Rusefovu da je umešana u poreske malverzacije i korišćenje državnih sredstava za finansiranje svoje izborne kampanje.

Sama predsednica odbacuje sve optužbe, a ranije je izjavila i da je spremna da se bori za svoje mesto „svim raspoloživim sredstvima.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије