Brazilski senatori suspendovali predsednicu Dilmu! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 12.Maj.2016, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazilski senatori suspendovali predsednicu Dilmu! (VIDEO)

Predsednica Dilma Rusef suspendovana je sa dužnosti u periodu od 180 dana, kako bi se suočila sa postupkom utvrđivanja tačnosti optužbi da je prekršila poreske zakone i propise o korišćenju budžetskih sredstava. Vlast će privremeno preuzeti njen potpredsednik Mišel Temer.

Za njenu smenu je glasalo 55 senatora, dok je protiv bilo 22.

Da podsetimo, brazilski Senat je više od 12 sati razmatrao mogućnost da smeni predsednicu Brazila Dilmu Rusef sa dužnosti na rok >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << od 180 dana.

Ona je, kako prenosi Sputnjik, i ne čekajući kraj glasanja naredila da se njene stvari prenesu iz predsedničke palate u ličnu rezidenciju.

Dužnosti šefa države privremeno će biti prebačene na potpredsednika Mišela Temera, a zatim će Senat ponovo razmotriti pitanje o ostavci predsednice. Ako ga odobre dve trećine poslanika, što je izvesno, Rusefova će i konačno sići sa te pozicije.

Da podsetimo, brazilska opozicija optužuje Rusefovu da je umešana u poreske malverzacije i korišćenje državnih sredstava za finansiranje svoje izborne kampanje. Sama predsednica odbacuje sve optužbe, a ranije je izjavila i da je spremna da se bori za svoje mesto „svim raspoloživim sredstvima".

BREAKING: Brazil's Senate votes 55-22 to impeach President Dilma Rousseff; vice president to take over.

— The Associated Press (@AP) May 12, 2016

Breaking: Brazilian senators vote 55 to 22 in favor of impeaching president @dilmabr https://t.co/0WLTTHH4ZT

— Sky News (@SkyNews) May 12, 2016

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.