ADIO DILMA Brazilski senatori suspendovali predsednicu!

Izvor: Blic, 12.Maj.2016, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ADIO DILMA Brazilski senatori suspendovali predsednicu!

Brazilski senatori su rekli svoje: predsednica Dilma Rusef suspendovana je sa dužnosti u periodu od 180 dana! Za njenu smenu glasalo je 55 senatora, dok je protiv bilo njih 22.

Breaking: Brazilian senators vote 55 to 22 in favor of impeaching president @dilmabr https://t.co/0WLTTHH4ZT

Rusefovoj će se suditi zbog optužbi da je prekršila zakon o državnom budžetu 2014. godine, a sve kako bi ponovo bila izabrana na tu funkciju. Suđenje o opozivu trebalo bi, prema svim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << procenama, da traje oko šest meseci.

Tako će najveća zemlja Latinske Amerike okrenuti list posle 13 godina vladavine Radničke partije koje je počelo 2003. s bivšim predsednikom Luisom Injasijom Lula da Silvom. On je bio na čelu zemlje u vreme društveno-ekonomskog procvata. Prva žena predsednik Brazila, izabrana 2010, Dilma Rusef (68) obratiće se javnosti oko 10.00 po lokalnom vremenu (oko 15.00 po centralnoevropskom vremenu) pre no što napusti predsedničku palatu Planalto i provede malo vremena sa svojim pristalicama ispred zgrade, saznaje agencija Frans pres u informativnoj službi Radničke partije.

MARATONSKA SEDNICA BRAZILSKOG SENATA Dilma Rusef pakuje kofere?

Budući vršilac dužnosti predsednika Mišel Temer (75) obratiće se naciji iz predsedništva tokom popodneva, a uz njega će biti njegov ministar finansija Enrike Mereljes, javljaju mediji. On bi trebalo da objavi formiranje dela svoje vlade, sa programom koncentrisanim na ekonomski oporavak. "Pogrebna atmosfera" vlada danas u predsedništvu gde je Rusef naložila da se spakuju njene lične stvari, rekao je jedan saradnik za agenciju Frans pres.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Brazilski senatori suspendovali predsjednicu Dilmu Rusef

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Maj.2016

Brazilski senatori su rekli svoje: predsjednica Dilma Rusef suspendovana je sa dužnosti u periodu od 180 dana! Za njenu smjenu glasalo je 55 senatora, dok je protiv bilo njih 22. Po brazilskom zakonu, opoziv se odobrava ako za njega glasa prosta većina od 81 senatora, koliko ih se nalazi u gornjem...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.