Suočavamo sa sa žestokom, nasilnom borbom bez presedana. Slomićemo ih

Izvor: B92, 25.Dec.2023, 13:36

"Suočavamo sa sa žestokom, nasilnom borbom bez presedana. Slomićemo ih"

U prvoj javnoj poruci od 7. oktobra, lider Hamasa u Pojasu Gaze Jahja Sinvar, naveo je da se ta grupa suočava sa "žestokom, nasilnom borbom bez presedana".

On tvrdi da je ta militantna grupa na putu da slomi Izraelske odbrambene snage, a govoreći o Izraelu, ističe da se Hamas neće povinovati "uslovima okupacije", preneo je Tajms of Izrael.

Sinvar, kako navodi izraelski portal, lažno tvrdi da su brigade Al-Kasam, vojno krilo Hamasa, ubile više od 1.000 izraelskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnika.

Prema IDF, 156 vojnika je ubijeno u izraelskoj kopnenoj operaciji u Pojasu Gaze, što je daleko ispod brojke koju je naveo lider Hamasa.

Lider Hamasa, navodi portal, iznosi prenaglašene tvrdnje o broju izraelskih vojnika povređenih u ratu i količini izraelske vojne opreme koja je uništena.

Sinvarova izjava dolazi u trenutku kada se ova militantna grupa suočava sa sve vecim vojnim pritiskom.

IDF "postepeno dovršava" svoje ciljeve u severnoj Gazi i nastavlja operacije u oblasti Kan Junis na jugu Pojasa Gaze, naveo je u petak u saopštenju izraelski ministar odbrane Joav Galant.

Sukob između Hamasa i Izraela počeo je 7. oktobra kada su na hiljade pripadnika militantne grupe Hamas napale Izrael i tom prilikom ubile oko 1.200 i otele oko 240 osoba.

Izrael je potom uzvratio vazdušnim i kopnenim napadima koji imaju za cilj eliminaciju Hamasa iz Pojasa Gaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vođa Hamasa tvrdi da je ta organizacija suočena sa bitkom bez presedana protiv Izraela

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Dec.2023

Vođa Hamasa u Pojasu Gaze Jahja Sinvar ocenio je danas, u svojoj prvoj javnoj poruci od početka rata 7. oktobra, da se ta palestinska islamska organizacija suočava sa "žestokom, nasilnom i bitkom bez presedana" protiv Izraela.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.