Ponedeljak, 25.12.2023.

12:30

"Suočavamo sa sa žestokom, nasilnom borbom bez presedana. Slomićemo ih"

U prvoj javnoj poruci od 7. oktobra, lider Hamasa u Pojasu Gaze Jahja Sinvar, naveo je da se ta grupa suočava sa "žestokom, nasilnom borbom bez presedana".

Izvor: Tanjug

Default images
Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

On tvrdi da je ta militantna grupa na putu da slomi Izraelske odbrambene snage, a govoreći o Izraelu, ističe da se Hamas neće povinovati "uslovima okupacije", preneo je Tajms of Izrael.

Sinvar, kako navodi izraelski portal, lažno tvrdi da su brigade Al-Kasam, vojno krilo Hamasa, ubile više od 1.000 izraelskih vojnika.

Prema IDF, 156 vojnika je ubijeno u izraelskoj kopnenoj operaciji u Pojasu Gaze, što je daleko ispod brojke koju je naveo lider Hamasa.

Lider Hamasa, navodi portal, iznosi prenaglašene tvrdnje o broju izraelskih vojnika povređenih u ratu i količini izraelske vojne opreme koja je uništena.

Sinvarova izjava dolazi u trenutku kada se ova militantna grupa suočava sa sve vecim vojnim pritiskom.

IDF "postepeno dovršava" svoje ciljeve u severnoj Gazi i nastavlja operacije u oblasti Kan Junis na jugu Pojasa Gaze, naveo je u petak u saopštenju izraelski ministar odbrane Joav Galant.

Sukob između Hamasa i Izraela počeo je 7. oktobra kada su na hiljade pripadnika militantne grupe Hamas napale Izrael i tom prilikom ubile oko 1.200 i otele oko 240 osoba.

Izrael je potom uzvratio vazdušnim i kopnenim napadima koji imaju za cilj eliminaciju Hamasa iz Pojasa Gaze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: