Štir osudio napad na LGBT pripadnike, ali na Prajd ne ide

Izvor: Blic, 13.Feb.2017, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štir osudio napad na LGBT pripadnike, ali na Prajd ne ide

Potpredsednik vlade i ministar spoljnih i evropskih poslova Davor Ivo Štir osudio je naad na pripadnike LDBT populacije, koji se dogodio proteklog vikenda ispred kluba Super Super, ali je rekao da neće učestvovati u Povorci ponosa.

- Došao sam da izrazim sekretaru udruženja solidarnost i još jednom u svoje i ime vlade osudim ovaj vandalski čin. Izuzeno je važno da se svi hrvatski građani osećaju sigurno. Razgovarao sam i s ministrom (Vlahom) Orepićem koji je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << policija intenzivno radi na ovom slučaju. I ja i javnost očekujemo da se što pre dođe do počinitelja ovog kukavičkog čina - kazao je Štir novinarima ispred kluba Super Super.

Upitan da li će ove godine biti na Paradi ponosa, Štir je odgovorio odrečno.

- Neću biti na toj manifestaciji, ali ono što želim da kažem je da je politika vlade i moj stav da se dostojanstvo svaka osoba mora poštovati - rekao je ministar.

Štir je rekao da apsolutno osuđuje ovaj, kako je kazao, vandalski čin.

- Zato smo danas i došli da izrazimo solidarnost s sekretarom udruženja i još jednom ponovimo da u Hrvatskoj želimo kulturu dijaloga i tolerancije te da je svaki čin koji ide protiv toga i koji se koristi nasiljem neprihvatljiv i za osudu - kazao je on.

U zagrebački klub Super Super u noći između subote na nedelju bačen je suzavac. U tom trenutku se u klubu nalazilo mnoštvo ljudi, a u toku je bila LGBT tematska večer.

Povodom eskalacije nasilja prema LGBT osobama, večeras se u Zagrebu organizira protest protiv mržnje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.