Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2015, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg stvara probleme u Hrvatskoj, deo Zagreba bez grejanja

Obilan sneg koji pada delom Hrvatske, najviše u Lici i Gorskom kotaru, danas stvara brojne probleme, potpuno su zatvoreni pojedini autoputevi i državne ceste.

Sneg sve jače pada u Zagrebu, a zbog kvara na termoelektrani delovi grada ostali su bez grejanja. Normalizacija se očekuje u kasnim popodnevnim satima.

Hrvatski autoklub saopštio je da zbog snega nema otvorenog pravca između unutrašnjosti zemlje i Rijeke, a za sav saobraćaj zatvorene su i pojedine deonice >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << autoputa prema Dalmaciji. Obilaznice su otvorene samo za automobile uz obaveznu zimsku opremu. Vozačima se savetuje da odlože put, ako je to moguće.

Protekle noći najviše snega palo je u Gorskom kotaru i Lici, više od 30 centimetara. Tako je sada u Gospiću visina snega oko 70 centimetara, a u gorskim predelima jak vetar stvara snežne nanose više od 1, 5 metara.

Na području Ogulina je više od 70 centimetara snega, dok se u centralnoj Hrvatskoj ponegde očekuje više od 30 centimetara novog snega. U Zagrebu se očekuje da će napadati 40-tak centimetara snega.

Na većini puteva kroz Liku prekinut je saobraćaj, a tokom noći bez električne energije ostalo je više naselja oko Gosipića. Radovi na otklanjanju kvarova obustavljeni su zbog orkanske bure. Lokalni mediji javljaju da je sneg izazvao kvarove na elektromreži i u Karlovačkoj županiji.

Na riječkom području u prekidu su sve trajektne linije. Meteorlozi su najavili da će snega nošenog burom biti na severnom Jadranu, gde na se upozorava na orkansku buru. U Dalmaciji su verovatni jaki pljuskovi s grmljavinom.

Meteorolozi očekuju da će sneg slabiti ili prestati krajem dana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Hrvatska zavejana: Putevi zatvoreni, deo Zagreba bez grejanja

Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2015

Obilan sneg koji pada delom Hrvatske, najviše u Lici i Gorskom kotaru, stvara brojne probleme, potpuno su zatvoreni pojedini autoputevi i državne ceste...Sneg sve jače pada u Zagrebu, a zbog kvara na termoelektrani delovi grada ostali su bez grejanja. Normalizacija se očekuje u kasnim popodnevnim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.