Slovački sud odredio pritvor osumnjičenima za ubistvo novinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Sep.2018, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovački sud odredio pritvor osumnjičenima za ubistvo novinara

Slovački sud je saopštio da je odredio pritvor za četiri osobe osumnjičene za brutalno ubistvo istraživačkog novinara Jana Kucijaka i njegove verenice Martine Kušnirove.

Oni su uhapšeni u četvrtak i petak i prete im optužnice za ubistvo Kucijaka i Kušnirove 21. februara u njihovom domu.

Sud je odlučio da četvorka ostane u pritvoru zbog mogućnosti da, u slučaju puštanja na slobodu, učestvuje u kriminalnim aktivnostima ili pokuša da utiče na svedoke, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << navodi Asošiejted pres.

Slovačke vlasti veruju da je reč o plaćenom ubistvu povezanom s Kucijakovim radom.

Istražujući korupciju u slovačkoj vladi, on je pisao o vezama visokih slovačkih zvaničnika s kalabrijskom i albanskom mafijom u agrobzinisu na jugu i istoku zemlje.

Ubistvo Kucijaka i Kušnirove izazvalo je političku krizu u zemlji i dovelo do masovnih protesta građana, smene šefa policije i pada vlade Roberta Fica u martu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Osumnjičeni za ubistvo novinara ostaju u pritvoru

Izvor: B92, 30.Sep.2018

Slovački sud je saopštio da je odredio pritvor za četiri osobe osumnjičene za ubistvo novinara Jana Kucijaka i njegove verenice Martine Kušnirove...Oni su uhapšeni u četvrtak i petak i prete im optužnice za ubistvo Kucijaka i Kušnirove 21. februara u njihovom domu...Sud je odlučio da četvorka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.