Si: Najmračnija i najsloženija godina za Hongkong

Izvor: B92, 16.Dec.2019, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si: Najmračnija i najsloženija godina za Hongkong

Kineski predsednik Si Đinping izjavio je da se Hongkong u ovoj godini suočio sa najmračnijom i najsloženijom godinom, otkako je ta bivša kolonija vraćena Kini.

On je pozdravio liderku Hongkonga Keri Lam što se pridržava principa "jedna zemlja, dva sistema" i za hrabrost tokom "vanrednog perioda" za Hongkong.

Prethodno, Lam se sastala sa kineskim premijerom Li Kećijangom.

Hongkong je vraćen Kini 1997. godine po sistemu "jedna zemlja, dva sistema" koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << omogućava veća demokratska prava od onih koja postoje u Kini.

Od juna se u Hongkongu održavaju protesti koji su počeli zbog zakona o izručenju, a demonstranti su zahteve proširili i na demokratske reforme.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Si: Najmračnija i najsloženija godina za Hongkong

Izvor: RTS, 16.Dec.2019

Kineski predsednik Si Đinping izjavio je da se Hongkong u ovoj godini suočio sa najmračnijom i najsloženijom godinom, otkako je ta bivša britanska kolonija vraćena Kini. . Si Đinping je pozdravio liderku Hongkonga Keri...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.