Saizvršilac u ubistvu Miloševića brani se ćutanjem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saizvršilac u ubistvu Miloševića brani se ćutanjem

Na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu M.M. (26) branio se ćutanjem povodom sumnji da je kao saizvršilac učestvovao u ubistvu Vlastimira Miloševića 30. januara ove godine, u Ulici kraljice Marije u Beogradu.

Osumnjičeni je iskoristio svoje pravo da ne iznosi odbranu na saslušanju, a tužilaštvo je predložilo sudu da mu se odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne ponovi delo i zbog uznemirenja javnosti, rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Početkom februara pod sumnjom da je ubio Miloševića uhapšen je Veljko Belivuk (32) zvani Velja nevolja, koji se od tada nalazi u pritvoru.

M.M. se sumnjiči da je kupio automobil koji je korišćen za izvršenje ovog krivičnog dela.

Njemu se na teret stavlja teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Belivuk, zvani Velja nevolja, sumnjiči se da je ubio Miloševića 30. januara u ranim jutarnjim časovima i potom pobegao autom sa lica mesta, a uhapšen je nedelju dana kasnije.

Miloševićevo beživotno telo pronađeno je na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije u Beogradu, kod broja 7.

Mediji pišu da je Milošević bio poznat je po nasilničkom ponašanju i da se bavio borilačkom veštinom kjokušin karate.

Belivuk je u septembru prošle godine na osnovu sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, osuđen na godinu dana kućnog zatvora, zbog prebijanja pripadnika obezbedenja direktora FK Partizan Miloša Vazure, kada su incident zabeležile sigurnosne kamere kluba.

Međutim, izvršenje te kazne prema kojoj ne bi mogao da napušta stan bez odobrenja suda, još nije bilo otpočelo.

Belivuk je bio jedan od najbližih prijatelja ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi.

Stanković je likvidiran u oktobru prošle godine u blizini Okružnog zatvora nakon što je u društvu Belivuka završio trening u teretani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Saslušan kum ubijenog karatiste: U tužilaštvu je iskoristio jedno svoje pravo

Izvor: Telegraf.rs, 06.Maj.2017

Na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu Marko Miljković (36) branio se ćutanjem povodom sumnji da je kao saizvršilac učestvovao u ubistvu Vlastimira Miloševića 30. januara ove godine, u Ulici kraljice Marije u Beogradu...- Osumnjičeni je iskoristio svoje pravo da ne iznosi odbranu na saslušanju,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.