SMRTNA KAZNA: Sedam muškaraca osuđeno na vešanje zbog silovanja žena i pljačke

Izvor: NaDlanu.com, 07.Sep.2014, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMRTNA KAZNA: Sedam muškaraca osuđeno na vešanje zbog silovanja žena i pljačke

Sud u Avganistanu danas je, posle vrlo kratkog suđenja, osudio sedam muškaraca na smrt vešanjem, zbog pljačke i grupnog silovanja četiri žene, slučaj koji je izazvao oštre proteste izvan sudnice.

Smrtne kazne su, tehnički izrečene, za krivično delo oružane pljačke, mada je ranije predsednik Hamid Karzai pozvao da muškarci budu obešeni, prenela je agencija AFP.

Bučni demonstranti izvan sudnice tražili su smrtnu kaznu, a aplauz se čuo pošto je prvi čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << kabulske policije Zahir Zahir pozvao sudije da muškarci budu obešeni.

- Želimo da budu obešeni javno, tako da bi to bila lekcija za druge - rekao je Zahir.

Posle izricanja presude, sudija je rekao da sedam osuđenika na smrt, ima pravo na žalbu.

Suđenje je trajalo (samo) nekoliko sati i lokalna televizija je direktno prenosila proces na kome su optuženi muškarci stajali pred sudom obučeni u tradicionalnu odeću i čekali presudu, pošto su proglašeni krivim za otmicu i seksualni napad žene iz grupe koja se uputila u Kabul, na venčanje.

Muškarci, koji su nosili policijske uniforme i naoružani puškama, zaustavili su u ranim jutarnjim satima 23. avgusta konvoj automobila i iz vozila izvukli četiri žene, opljačkali ih, tukli i onda silovali.

Nadlanu / izvor: Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sedam muškaraca osuđeno na veđanje

Izvor: B92, 07.Sep.2014

Sud u Avganistanu danas je, posle vrlo kratkog suđenja, osudio sedam muškaraca na smrt vešanjem, zbog pljačke i grupnog silovanja četiri žene...Smrtne kazne su, tehnički izrečene, za krivično delo oružane pljačke, mada je ranije predsednik Hamid Karzai pozvao da muškarci budu obešeni, prenela...

Nastavak na B92...

Smrtna kazna sedmorici zbog grupnog silovanja

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Sep.2014

KABUL - Sedmorica Avganistanaca osuđena su danas na smrtnu kaznu zbog silovanja i pljačke grupe žena koje su se vraćale sa jedno svadbe...Sud je proglasio krivim sedmoricu optuženih za napad i silovanje četiri žene koje su se automobilom vraćale u Kabul iz distrikta Pagman, gdje su bile na svadbi,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.