Ruski MiG31 presreo norveški patrolni avion

Izvor: Blic, 06.Jun.2017, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski "MiG31" presreo norveški patrolni avion

Ruski borbeni avion "MiG 31" presreo je danas norveški patrolni protivpodmornički avion iznad Barencovog mora u blizini ruske granice, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

To je drugi put danas da je ruski borbeni avion presreo letilicu druge države.

Nakon što je ruski avion prišao norveškom avionu, zadržavši bezbednu udaljenost, letilica "P-3C Orion" promenila je kurs letenja i udaljila se od ruskih granica, navodi se u saopštenju ministarstva, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je TAS S.

Kako se navodi, nakon što je norveški avion promenio pravac letenja i udaljio se od granice sa Rusijom, MiG-31 se vratio u svoju bazu.

Norveška vojska saopštila je da je njihov patrolni avion leteo u međunarodnom vazdušnom prostoru, gde se susreo sa ruskim avionima, što je opisano kao "normalan susret".

Portparol norveških oružanih snaga potpukovnik Ivar Moen potvrdio je da su ga identifikovali ruski borbeni avioni, "na isti način na koji norveške snage identifikuju ruske avione".

On je za Rojters dodao da norvešski avioni takođe pokušavaju da identifikuju ruske avione duž obale sa Norveškom.

"To se redovno događa", istakao je on.

Ranije danas, ruski i borbeni avion "suhoj-27" presreo je i ispratio američki bombarder B-52, koji je leteo duž ruske granice iznad Baltičkog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.