Rusija: Američki bombarder presretnut na granici

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jun.2017, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Američki bombarder presretnut na granici

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je ruski avion presreo američki strateški bombarder koji je leteo blizu vazdušnog prostora Rusije.

Ministarstvo odbrane je navelo da je jutros usmerilo avion "Su-27" u oblast nad Baltičkim morem pošto su ruski radari primetili avion koji leti uz granicu. Ministarstvo je navelo da je ruski avion letelicu identifikovao kao američki strateški bombarder "B-52" koji je pratio dok se nije udaljio od granice.

Rusko ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nije navelo gde se tačno dogodilo presretanje.

Slični incidenti dešavali su se i ranije blizu ruskog vazdušnog prostora. U septembru je ruski lovac prošao na tri metra od letelice za osmatranje američke mornarice, što su zvaničnici SAD nazvali nebezbednim presretanjem nad Crnim morem. U drugom incidentu, krajem prošle godine, ruski avion nadleteo je nad američkim vojnim brodom "Donald Kuk" (USS Donald Cook) na oko 10 metara.

Portparol američke komande u Evropi rekao je da ne može da potvrdi navode ruskog ministarstva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.