Rusija o zabrani ulaska u UKR: Nećemo uzvratiti istom merom

Izvor: Vesti-online.com, 30.Nov.2018, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija o zabrani ulaska u UKR: Nećemo uzvratiti istom merom

Rusija ne planira da istom merom odgovori Kijevu i zabrani Ukrajincima ulazak u Rusiju, javila je agencija RIA Novosti, pozivajući se na izjavu ruskog poslanika Franca Klinceviča.

Kijev je zabranio Rusima starosti između 16 i 60 godina, ulazak u Ukrajinu.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko objavio je na Tviteru da je ta mera uvedena da bi se Rusi sprečili da formiraju "privatne vojske" za borbe na ukrajinskoj teritoriji, preneo je AP.

Odluku o zabrani >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << saopštio je i šef ukrajinske pogranične službe Petro Cigikal.

- Danas je ograničen ulazak strancima, pre svega građanim Ruske Federacije, muškarcima starosti od 16 do 60 godina - kazao je Cigikal, navodi Rojters.

On je dodao da su na kontrolnim punktovima pojačane mere kontrole.

Između Rusije i Ukrajine eskalirale su tenzije u nedelju kada su ruske snage zaplenile tri ukrajinska vojna broda u Crnom moru, nakon čega je Kijev uveo ratno stanje u pograničnim oblastima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rusija neće Ukrajincima uzvratiti istom mjerom

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2018

MOSKVA - Rusija ne planira da istom mjerom odgovori Kijevu i zabrani Ukrajincima ulazak u Rusiju, javila je agencija RIA Novosti, pozivajući se na izjavu ruskog poslanika Franca Klinceviča.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.