Rusija na sajmu vazduhoplovstva MAKS-2021 potpisala izvozne ugovore u vrednosti od milijardu evra

Izvor: Vostok.rs, 24.Jul.2021, 08:44

Rusija na sajmu vazduhoplovstva MAKS-2021 potpisala izvozne ugovore u vrednosti od milijardu evra

 
Ruska državna kompanija specijalizovana za izvoz i uvoz robe vojne i dvostruke namene „Rosoboroneksportˮ (deo korporacije „Rostehˮ) potpisala je na sajmu vazduhoplovstva MAKS-2021 trinaest izvoznih ugovora o isporuci proizvoda odbrambene industrije u vrednosti od milijardu evra, prenosi Russia beyond. To je saopštio generalni direktor kompanije Aleksandar Mihejev.
„Kompanija \'Rosoboroneksport\' je maksimalno iskoristila mogućnosti sajma, potpisavši na njegovim marginama 13 izvoznih ugovora o isporuci ruskih proizvoda vojne namene u vrednosti od preko milijardu evra. Među narudžbinama kompanije nalaze se avioni Su-30SM, helikopteri Mi-35M i Mi-17V5, radari \'Protivnik-GE\', protivvazdušni raketni sistemi \'Verba\', kao i savremena vazduhoplovna ubojna sredstva i niz modela oklopne i automobilske tehnikeˮ, rekao je Mihejev. Prema njegovim rečima, „Rosoboroneksportˮ je tokom sajma održao prezentacije glavnih modela aviona, helikoptera, sredstava za vazdušno i elektronsko ratovanje za preko 30 delegacija iz 20 zemalja. „Tokom pregovora na sajmu MAKS-2021 strani partneri kompanije su pokazali interesovanje za nabavku lovaca MiG-35D i Su-30SMЭ, vojnih transportnih aviona Il-76MD-90A(Э), vojnih transportnih aviona-tankera Il-78MK-90A, borbenih helikoptera Mi-28NЭ, Ka-52, vojnih transportnih Mi-171Š i višenamenskih Ka-226T, kao i sredstava PVO, uključujući protivvazdušne raketno-topovske sisteme Pancir-S1ˮ, saopštio je Mihejev. Direktor „Rosoboroneksportaˮ je dodao da je kompanija u okviru pregovora na marginama sajma sa kupcima iz azijsko-tihookeanskog regiona, sa Bliskog istoka, iz Afrike i Zajednice nezavisnih država razmotrila pitanja industrijskog partnerstva u sferi zajedničke proizvodnje i proizvodnje na osnovu licenci ruskih borbenih aviona i helikoptera, kao i pitanje modernizacije ranije isporučene vazduhoplovne tehnike. Kako je istakao Mihejev, partneri „Rosoboroneksportaˮ pokazali su interesovanje za najnoviji laki taktički avion Checkmate koji je Rosteh prvi put predstavio na MAKS-2021. „Kupci su imali priliku da ga vide uživo, pa čak i da sednu u pilotsku kabinu. Visoko su ocenili njegove karakteristikeˮ, zaključio je direktor „Rosoboroneksportaˮ. Ranije je Mihejev rekao da „Rosoboroneksportˮ održava konsultacije sa pet zemalja koje su zainteresovane za nabavku ruskog višenamenskog lovca pete generacije Su-57.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

NOVO MOĆNO ORUŽJE: Druga dimenzija budućnosti - stižu bespilotni helikopteri

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2021

Bespilotna letelica avionskog tipa će izvršavati ulogu označivača mete i repetitora, dok će bespilotni helikopteri izvršavati svoje zadatke..Ruska visokotehnološka kompanija "Kronštat" pokrenuće proizvodnju bespilotnih letelica helikopterskog tipa, saopštio je generalni direktor kompanije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.