NOVO MOĆNO ORUŽJE: Druga dimenzija budućnosti - stižu bespilotni helikopteri

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2021, 13:43

NOVO MOĆNO ORUŽJE: Druga dimenzija budućnosti - stižu bespilotni helikopteri

Bespilotna letelica avionskog tipa će izvršavati ulogu označivača mete i repetitora, dok će bespilotni helikopteri izvršavati svoje zadatke

Ruska visokotehnološka kompanija "Kronštat" pokrenuće proizvodnju bespilotnih letelica helikopterskog tipa, saopštio je generalni direktor kompanije Sergej Bogatikov na Međunarodnom avio-kosmičkom salonu "MAKS-2021".

-Kupili smo naučno-proizvodno preduzeće ''Strela''. Osim bespilotnih letelica avionskog tipa, počinjemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pripremu za proizvodnju bespilotnih helikoptera u našoj fabrici koja se gradi u Dubni. Reč je o dronovima velikih dimenzija, jedan tip će imati uzletnu masu od oko 600 kilograma, a drugi oko 1,5 tonu - rekao je Bogatikov, prenosi Sputnjik.

Kako je dodao, u proizvodnju bespilotnih letelica biće uključeni i odvojeni pogoni Mašinskog postrojenja u Dubni gde će se proizvoditi i punktovi za upravljanje bespilotnim letelicama sa zemlje.

Jedan od zadataka kompanije u vezi sa proizvodnjom novih bespilotnih letelica je objedinjavanje kontrolnih tabli za bespilotne letelice avionskog i helikopterskog tipa.

-To je važno za rešavanje taktičkih zadataka: bespilotna letelica avionskog tipa će izvršavati ulogu označivača mete i repetitora, dok će bespilotni helikopteri izvršavati svoje zadatke - pojasnio je Bogatikov.

Kompanija "Kronštat" gradi u Dubni prvi pogon za serijsku proizvodnju bespilotnih letelica u Rusiji. Firma bi trebalo da počne sa radom u novembru ove godine. U toj fabrici će se montirati, između ostalih, i izviđačko-udarni dronovi "Orion" koje kupuje Ministarstvo odbrane Rusije.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pronaći OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.