Rijad, bez izručenja osumnjičenih zbog ubistva Kašogija

Izvor: RTS, 09.Dec.2018, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rijad, bez izručenja osumnjičenih zbog ubistva Kašogija

Saudijski šef diplomatije isključio je mogućnost izručenja osumnjičenih za ubistvo novinara Džamala Kašogija, nakon što je glavni tužilac u Istanbulu izdao naloge za hapšenje dvojice bivših visokih saudijskih zvaničnika, javljaju zapadne agencije.
"Mi ne izručujemo naše građane", poručio je na pres konferenciji u Rijadu saudijski ministar spoljnih poslova Adel al-Džubeir, odgovarajući na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pitanje o nalozima za hapšenje koje su objavile turske pravosudne vlasti.

Prema ranijim tvrdnjma turskih zvaničnika, u tužilaštvu je zaključeno kako postoji "snažna sumnja" da su među organizatorima Kašogijevog ubistva početkom oktobra u istanbuluskom konzulatu Saudijske Arabije bili Saud al-Katani, nekadašnji glavni pomoćnik princa Mohammeda bin Salmana, te general Ahmed al-Asiri, koji je bio na dužnosti zamenika kontraobaveštajne službe.
Agencija Rojters podseća da je u novembru američko ministarstvo finansija zbog upletenosti u Kašogijevo ubistvo odredilo sankcije za 17 Saudijaca, među kojima i za Katanija, ali ne i Asirija.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rijad neće izručiti osumnjičene za ubistvo Kašogija

Izvor: Radio 021, 10.Dec.2018, 08:00

Saudijski šef diplomatije isključio je mogućnost izručenja osumnjičenih za ubistvo novinara Džamala Kašogija, nakon što je glavni tužilac u Istanbulu izdao naloge za hapšenje dvojice bivših visokih saudijskih zvaničnika..."Mi ne izručujemo naše građane", poručio je saudijski ministar...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.