Rijad odbio da Ankari izruči osumnjičene za ubistvo Kašogija

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Dec.2018, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rijad odbio da Ankari izruči osumnjičene za ubistvo Kašogija

Saudijske vlasti odbile su danas da Turskoj izruče osobe osumnjičene da su umešane u ubistvo novinara Džamala Kašogija 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova posle dobijenog zahteva od Ankare.

 "Mi ne isporučujemo svoje državljane", izjavio je novinarima šef saudijske diplomatije Abdel al Džubeir.

Turska je nedavno zatražila da se uhapse dve osobe bliske saudijskom princu prestolonasledniku Muhamedu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bin Salmanu zbog navodnih veza sa ubistvom saudijskog novinara.

Kašogi (59), kritičar saudijskih vlasti i kolumnista lista Vašington post, ubijen je u konzulatu u koji je otišao po dokumenta potrebna za venčanje sa turskom državljankom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prst u oko Turskoj: Saudijska Arabija odbila da izruči optužene za ubistvo Kašogija

Izvor: Vesti-online.com, 09.Dec.2018

Turska je izdala nalog za hapšenje dvojice visokih zvaničnika Rijada smenjenih posle teškog zločina. Vlasti Saudijske Arabije ne nameravaju da udovolje zahtevima Ankare za izručenje osumnjičenih za umešanost u ubistvo novonara Džamala Kašogija, javlja Al Džazira..."Nećemo izručivati Turskoj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Rijad, bez izručenja osumnjičenih zbog ubistva Kašogija

Izvor: RTS, 09.Dec.2018

Saudijski šef diplomatije isključio je mogućnost izručenja osumnjičenih za ubistvo novinara Džamala Kašogija, nakon što je glavni tužilac u Istanbulu izdao naloge za hapšenje dvojice bivših visokih saudijskih zvaničnika, javljaju zapadne agencije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.