Izvor: RTS, 12.Jul.2022, 16:18

Rešeno ubistvo devojčice iz Teksasa iz 1979. godine, ubicu pre 20 godina stigla kazna

Policija je rešila slučaj ubistva dvanaestogodišnje devojčice star više od četiri decenije, zahvaljujući novoj DNK tehnologiji kojom je identifikovan ubica.
Džerald Dvajt Kejsi, koji je pogubljen 2002. godine zbog drugog ubistva, povezan je sa slučajem iz 1979. godine zahvaljujući DNK tehnici poznatoj kao M-Vac, saopšteno je iz kancelarije šerifa Okruga Montgomeri.

Reč je o tehnologiji koja je razvijena kako bi se utvrdilo kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << hrana kontaminirana, ali se sad koristi i za izvlačenje DNK materijala iz pora i sa drugih površina. Tako je analizirana i odeća sa Liše Mišel Džekson, koja je silovana i ubijena 1979. godine.
Ona je nestala 7. septembra, nakon što je plivala u jezeru sa prijateljima i rođacima. Njene naočare pronađene su narednog dana, a radnik na naftnom polju je pronašao telo 13. septembra. Obdukcijom je utvrđeno da je bila silovana.
Nije bilo pomaka u slučaju do prošle godine, kada su forenzičari novom tehnikom uzeli DNK materijal, koji je zatim upoređen sa bazom podataka.
Kejsi je pogubljen smrtonosnom injekcijom 18. aprila 2002. zbog pljačke i ubistva iz 1989. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

REŠENO UBISTVO DEVOJČICE POSLE VIŠE OD 4 DECENIJE Zahvaljujući novoj DNK tehnici otkriveno šta se dešavalo kobnog dana u Teksasu

Izvor: Blic, 12.Jul.2022

Policija je rešila slučaj ubistva dvanaestogodišnje devojčice star više od četiri decenije, zahvaljujući novoj DNK alatki kojom je identifikovan ubica.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.