Ratni brod SAD plovio blizu ostrva pod kontrolom Kine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2017, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratni brod SAD plovio blizu ostrva pod kontrolom Kine

Američki ratni brod plovio je danas blizu spornog ostrva u Južnom kineskom moru, koje je pod kontrolom Pekinga, u okviru operacije demonstracije slobode plovidbe u tim vodama, izjavio je neimenovani američki zvaničnik.

Razarač "Stetem" prošao je manje od 12 nautičkih milja od malog ostvra Trajton u arhipelagu Paracelskih ostrva, rekao je američki zvaničnik za AFP.

Tajvan i Vijetnam takođe tvrde da ističu pravo na to ostrvo.

Francuska agencija podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je američka operacija, koja će verovatno isprovocirati Peking, druga takve vrste koju su sprovele SAD od stupanja na dužnost predsednika Donalda Trampa.

Prva je, naime, izvršena 25. maja kada je američki razarač "Djui" naoružan raketama plovio manje od 12 nautičkih milja od grebena koji je deo spornih ostrva Spretli, južno od Parcelskih ostrva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.