Radovan Karadžić će služiti kaznu u Britaniji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Maj.2021, 17:30

Radovan Karadžić će služiti kaznu u Britaniji

Bivši lider bosanskih Srba Radovan Karadžić, koji se trenutno nalazi u zatvoru u Hagu po presudi za ratne zločine i genocida, ostatak kazne odslužiće u Britaniji. „Radovan Karadžić je jedan od rijetkih ljudi koji su proglašeni krivim za genocid. Bio je odgovoran za masakr muškaraca, žena i dece u genocidu u Srebrenici, orkestrirao je opsadu Sarajeva sa nemilosrdnim napadima na civile “, rekao je britanski ministar spoljnih poslova Domini Rab (Dominic Raab), prenosi “Gardijan” (The...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Radovan Karadžić će zatvorsku kaznu izdržavati u Velikoj Britaniji

Izvor: N1 televizija, 12.Maj.2021

Velika Britanija prihvatila je da se na njenu teritoriju radi izdržavanja kazne prebaci bivši vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić, osuđen u Haškom sudu na doživotni zatvor za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.