RAT U SIRIJI: Pobeglo 800 žena i dece članova Islamske države

Izvor: Večernje novosti, 13.Okt.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAT U SIRIJI: Pobeglo 800 žena i dece članova Islamske države

Oko 785 žena povezanih sa Islamskom državom i njihove dece pobeglo je iz kampa koji su čuvale snage sirijskih Kurda na severu zemlje Oko 785 žena povezanih sa Islamskom državom i njihove dece pobeglo je iz kampa koji su čuvale snage sirijskih Kurda na severu zemlje, saopštila je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji. Direktor organizacije Rami Abdulrahman rekao je, pozivajući se na izvore iz kampa Ain Isa, da tamo vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << anarhija, prenosi Rojters. Zvaničnik Sirijskih demokatskih snaga izjavio je da te snage predvođene Kurdima nemaju dovoljno čuvara u kampu Ain Isa kako bi sprečili bekstvo članova porodica pripadnika Islamske države koji se tamo nalaze. PROČITAJTE JOŠ - AMERIČKI MEDIJI: Turska namerno grantirala trupe SAD u Siriji "Čuvanje kampa je već oslabljeno jer su snage morale da budu poslate na front, a dodatno su iscrpljene kada su u blizini pale granate koje su ispalile turske snage, zbog čega je preostalo osobllje pobeglo", rekao je portparol Sirijskih demokratskih snaga Marvan Kamišlo. On je dodao da je u kampu ostalo 60-70 čuvara, a da ih u normalnim okolnostima nema manje od 700. "U kampu se nalazi oko 12.000 raseljenih, među kojima su članovi porodica militanata Islamske države. Idealno bi bilo da u kampu ima 1.500 čuvara", rekao je Kamišlo.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pregovori sirijske vlade i Kurda u ruskoj vazdušnoj bazi

Izvor: B92, 13.Okt.2019

Damask -- Sirijska vlada i Sirijske demokratske snage (SDF) predvođene Kurdima održale su pregovore u ruskoj vazdušnoj bazi Hmejmim u Siriji...Informaciju je objavio sirijski kurdski političar Ahmed Sulejman za Rojters koji je izrazio nadu da će dogovor zaustaviti tursku ofanzivu i naročito "njene...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.