Pregovori sirijske vlade i Kurda u ruskoj vazdušnoj bazi

Izvor: B92, 13.Okt.2019, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori sirijske vlade i Kurda u ruskoj vazdušnoj bazi

Damask -- Sirijska vlada i Sirijske demokratske snage (SDF) predvođene Kurdima održale su pregovore u ruskoj vazdušnoj bazi Hmejmim u Siriji.

Informaciju je objavio sirijski kurdski političar Ahmed Sulejman za Rojters koji je izrazio nadu da će dogovor zaustaviti tursku ofanzivu i naročito "njene katastrofalne i opasne posledice".

Sulejman, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << funkcioner Kurdske demokratske napredne partije u Siriji, rekao je da bi razgovori vođeni u bazi Hmejmim u Latakiji, mogli da se nastave u Damasku.

On nije rekao da li su on ili njegova stranka učestvovali u pregovorima.

Portparol SDF Mustafa Bali nije želeo da komentariše za Rojters ove navode.

"Od početka turske invazije tvrdili smo da ćemo proučiti sve opcije koje bi mogle da spasu naš narod etničkog čišćenja", rekao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sirijska vojska sprema odgovor na turski napad

Izvor: RTS, 13.Okt.2019

Snage Bašara el Asada počele su da se razmeštaju na severu Sirije kako bi odgovorile na tursku agresiju na teritoriji Sirije, preneli su tamošnji mediji. Sjedinjene Američke Države mogle bi da povuku svoje trupe u narednih nekoliko dana, umesto nedelja koliko je i uobičajeno za te vrste...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.