Putin: Odnosi Rusije i Japana se postepeno razvijaju

Izvor: Vostok.rs, 10.Sep.2018, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Odnosi Rusije i Japana se postepeno razvijaju

Odnosi između Rusije i Japana se postepeno razvijaju, između ostalog i preko vojnih ministarstava, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa premijerom Japana Šinzom Abeom.

„Odnosi naših zemalja se razvijaju postepeno. To se prvi put odnosi i na saradnju vojski. Razvijaju se odnosi u humanitarnoj oblasti“, rekao je Putin.

Isporuke ruskih mašinskih proizvoda u Japanu porasle su za 90 odsto, izjavio je ruski predsednik.


„Raste trgovinska razmena. Rasla je i prošle godine, a u prvoj polovini ove godine porasla je za 20 odsto. Isporuka ruskih mašinskih proizvoda porasla je za 90 odsto, a tekstila za 14 odsto - to su dobri pokazatelji“, istakao je Putin. 


Premijer Japana je, sa svoje strane, izjavio da očekuje da sa predsednikom Rusije razgovara o mirovnom sporazumu, kao i o razvoju ekonomske saradnje dveju zemalja.


„Želeo bih blisku razmenu mišljenja o bilateralnim pitanjima, uključujući ekonomska, kao i o međunarodnim problemima, kako ćemo se baviti ovim pitanjima i saradnjom sa Rusijom. Takođe bih želeo da detaljno razgovaram sa vama o našem istorijskom zadatku, odnosno o pitanju zaključivanja mirovnog sporazuma“, rekao je Abe na početku razgovora sa Putinom u Vladivostoku.


Abe je došao u Rusiju da bi učestvovao na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku.

Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Bilo bi naivno verovati da se problem mirovnog sporazuma između Rusije i Japana može rešiti preko noći

Izvor: Vostok.rs, 10.Sep.2018

Ruski predsednik Vladimir Putin je uveravao da je Moskva spremna da razvije saradnju sa Tokijom na osnovu dobrosusedstva i poštovanja interesa jednih i drugih.. . "Japan i Rusija su važni i pouzdani partneri. Dve zemlje su odlučne da razviju rusko-japansku saradnju zasnovanu na principima dobrosusedstva,...

Nastavak na Vostok.rs...

Putin Siju:Odnosi Rusije i Kine zasnovani na poverenju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2018, 11:56

Odnosi Moskve i Pekinga zasnovani su na poverenju u oblastima koje se kreću od politike do bezbednosti i odbrane, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin kineskom kolegi Siju Đinpingu u Vladivostoku...Putin je to rekao Siju uoči njihovog sastanka na marginama ekonomskog foruma u Vladivostoku, prenosi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.