Pucnjava na aerodromu Orli u Parizu, napadač ubijen

Izvor: N1 televizija, 18.Mar.2017, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava na aerodromu Orli u Parizu, napadač ubijen

Bezbednosne snage na aerodromu Orli kod Pariza ubile su jutros muškarca koji je pokušao da otme oružje vojniku u patroli, posle čega je kompletan avionski saobraćaj na tom aerodromu obustavljen.

Izvor: N1

"Jedan muškarac je oteo oružje od vojnika i zatim se sklonio u prodavnicu na aerodromu, pre nego što su ga ubile bezbednosne snage", rekao je za Frans pres portparol francuskog Ministarstva unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << poslova.

Uprava za civilni aviosaobraćaj saopštila je da je aviosaobraćaj na aerodromu Orli potpuno prekinut. Orli je drugi po veličini pariski aerodrom. Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da nije bilo povređenih u incidentu.

Dva terminala na Orliju, Jug i Zapad, zatvorena su i putnici su evakuisani, saopštila je kompanija Aerodromi Pariza.

Evakuisano je gotovo 3.000 ljudi sa Južnog terminala aerodroma dok su putnici zadržani unutar Zapadnog terminala, rekao je portparol francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

#orly évacuation d'urgence. pic.twitter.com/DN6ISxF0qG

Ministar unutrašnjih poslova Bruno Le Ru je otišao na lice mesta, saopštilo je ministarstvo. Oko aerodroma je uspostavljen bezbednosni krug i raspoređen veliki broj policajaca. Specijalne jedinice proveravaju aerodrom i pokušavaju da utvrde da li je ubijeni čovek nosio eksploziv, rekao je portaprol ministarstva.

Vojnik kome je oteto oružje bio je na patroli na aerodromu i deo je operacije Čuvar, koja je uvedena posle terorističkih napada u Parizu u januaru 2015. godine na satirični list Šarli ebdo i na košer prodavnicu.

Početkom februara 29-ogodišnji Egipćanin mačetom je napao vojnike kod muzeja Luvr u centru Pariza. Jedan vojnik je lakše povređen a drugi je pucao na napadača i teško ga ranio.

U Francuskoj je i dalje na snazi vanredno stanje uvedeno posle teroristički napada u Parizu 2015. i napada u Nici prošle godine. Vanredno stanje je na snazi do 15. jula.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.