Drama u Parizu: Pucnjava i evakuacija na aerodromu

Izvor: B92, 18.Mar.2017, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Parizu: Pucnjava i evakuacija na aerodromu

Policija je otvorila vatru i ubila jednog čoveka koji je pokušao da otme oružje vojniku na pariskom aerodromu Orli, saopštili su francuski zvaničnici.

Delovi aerodroma su evakuisani i putnicima nije dozvoljeno da izađu iz aviona kada je javljeno da su se čuli pucnje, prenosi BBC.

Muškarac je potom pobegao u jednu prodavnicu nakon čega su ga bezbednosne snage ubile, rekao je portparol policije za AFP dodajući da u incidentu niko nije povređen.

Napadnuti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnik je u sastavu antiterorističke jedinice zadužene za obezbeđivanje osetljivih lokacija.

Bezbednosna operacija je u toku, a dovedeni su i stručnjaci za deaktivirnje bombi.

U incidentu prošlog meseca muškarac sa noževima napao je vojnike u pariskom Luvru pre nego što je policija pucala na njega i ranila ga.

U sedištu Međunarodnog montarnog fonda u Parizu pre dva dana eskplodirala je pismo bomba i lakše povredila službenicu koja je otvarala pošiljke. Za to su odgovornost preuzela jedna grčka anarhistička grupa.

U Francuskoj je i dalje na snazi vanredno stanje uvedeno posle teroristički napada u Parizu 2015. i napada u Nici prošle godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Detalji drame na aerodromu u Parizu: Muškarac napao obezbeđenje, a onda je počela pucnjava (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 18.Mar.2017

Nepoznati muškarac upucan je danas  na pariskom aerodrom "Orly" nakon što je pokušao da ukrade oružje od obezbeđenja, javlja "Le Parisien"...Napadač je ubijen, potvrdio je francuski ministar unutrašnjih poslova...Kompletan aerodrom je evakuisan, a policija je na licu mesta gde proverava da...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.