Aerodrom Oril ponovo otvoren, ubijeni napadač bio kriminalac

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Mar.2017, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom Oril ponovo otvoren, ubijeni napadač bio kriminalac

Saobraćaj na pariskom aerodromu Orli se postepeno normalizuje posle jutrošnjeg incidenta u kojem je, tvrdi tužilašto, ubijen jedan kriminalac, prema kojem je bilo sumnji i da je ekstremista.

Policija je jutros ubila jednog čoveka koji je, kako se tvrdi, pokušao da otme oružje jednom vojniku u patroli.

Potom su hiljade putnika udaljene s aerodroma, a saobraćaj je bio obustavljen i preusmeren na veći pariski aerodrom - Šarl de Gol.

U Francuskoj je na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << snazi vanredno stanje posle terorističkih napada 2015. godine u Parizu, te je, uz pojačane jedinice policije, na ulicama i 7.500 vojnika.

Policija je saopštila da je čoveka koji je pokušao da otme oružje vojniku, prethodno zaustavila zbog prebrze vožnje, da je on tokom legitimisanja pucao na policajce, ranivši jednog, i uspeo da pobegne automobilom.

Potom je taj automobil ostavio i ukrao drugi koji je nađen na parkingu Orlija.

Državno tužilaštvo je saopštilo da je taj ubijeni vozač, rođen 1978, bio kriminalac s devet slučajeva pljački i trgovine drogom.

Tužilaštvo je kasnije dodalo da je taj 39-godišnjak bio sumnjiv i zbog mogućih veza sa islamskim ekstremistima. Njegov stan je pretresen krajem 2015, posle terorističkog napada u Parizu, sa 130 mrtvih.

Agencija AP je prenela da se napadač zvao Zijed Ben Belgačem, i da je bio rođen u Francuskoj.

Predsednik Francuske Fransoa Oland je čestitao policiji zbog hrabrosti i efikasnosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pariz: Ubijeni napadač bio kriminalac (VIDEO)

Izvor: Beta, 18.Mar.2017

Saobraćaj na pariskom aerodromu Orli se postepeno normalizuje posle jutrošnjeg incidenta u kojem je, tvrdi tužilašto, ubijen jedan kriminalac.Policija je jutros ubila jednog čoveka koji je, kako se tvrdi, pokušao da otme oružje jednom vojniku u patroli.Potom su hiljade putnika udaljene s aerodroma,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.