Prvi oglas na naslovnoj strani Njujork tajmsa

Izvor: Blic, Beta, 06.Jan.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi oglas na naslovnoj strani "Njujork tajmsa"

Ekonomska kriza je pogodila i jedan od najvećih svetskih dnevnih listova, "Njujork tajms", koji je prvi put dozvolio da na naslovnoj strani izađe reklama.



List se na kioscima pojavio sa reklamom američkog televizijskog giganta Si-Bi-Esa (CBS), uz objašnjenje čitaocima da je takva odluka doneta zbog velike krize u kojoj se list nalazi i pada prihoda.

Prihodi su u odnosu na prošlu godinu pali 7,6 odsto, dok su u odnosu na 2007. godinu manji 13,9 odsto.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Njujork tajms" je stavio i hipoteku od 225 miliona dolara na zgradu od 52 sprata u srcu Menhetna, čijih je 58 odsto vlasnik. Najavljena je i prekompozicija novinskih strana, gašenje nekih delova novina koje ne donose prihode i povećanje cene pretplate.

"Njujork tajms" nije saopštio koliko je koštala reklama veličine šest centimetara na naslovnoj strani.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oglas na naslovnoj zbog krize

Izvor: B92, 06.Jan.2009

Njujork -- Ekonomska kriza je pogodila i dnevni list "Njujork tajms", koji je u današnjem broju prvi put dozvolio da na naslovnoj strani izađe reklama... List se na kioscima pojavio sa reklamom američkog televizijskog giganta Si-Bi-Esa, uz objašnjenje čitaocima da je takva odluka doneta zbog velike...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.