Izvor: Glas javnosti, 04.Apr.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeno telo južnokorejskog mornara sa potonulog broda

SEUL - Spasioci su juče pronašli telo jednog od 46 mornara koji se vode kao nestali još od prošlog petka uveče, kada je brod južnokorejske mornarice "Čeonan" potonuo posle eksplozije, u blizini sporne pomorske granice između dve Koreje u Žutom moru, kod zapadne obale Korejskog poluostrva.

Generalštab južnokorejske armije je saopštio da je telo pronađeno posle potrage koja traje nedelju dana, preneo je AP. Spasioci su ostalih 58 članova posade, među kojima je bio i kapetan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << spasli u petak uveče, ubrzo posle eksplozije na brodu, pre njegovog potonuća.

Južnokorejski ministar odbrane Kim Taj-jung je u ponedeljak izjavio da se još ne zna šta je izazvalo eksploziju, ali da nijedna mogućnost nije isključena, pa čak ni to da je brod možda torpedovala Severna Koreja.

Zvaničnici Južne Koreje su prethodnih dana izjavljivali da Severna Koreja, po svemu sudeći, nema nikakve veze sa potapanjem broda, iako se u prvim izveštajima spekulisalo da je moguće da je pogođen severnokorejskim torpedom.

Lokalni mediji su javili da se na satelitskim snimcima vidi da u oblasti gde je brod potonuo nije bilo severnokorejskih vojnih snaga, dok su SAD saopštile da nemaju dokaze da je Severna Koreja umešana u potapanje južnokorejskog broda.

Severna Koreja se nije zvanično oglasila povodom ovog incidenta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.