Preti im 10 godina zatvora zbog krađe 400 egzotičnih životinja

Izvor: Blic, Beta, 11.Avg.2009, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preti im 10 godina zatvora zbog krađe 400 egzotičnih životinja

Poljska policija uhapsila je lopove koji su proteklog vikenda iz jedne specijalizovane radnje u mestu Čenstohova ukrali 350 paukova, 40 zmija i desetine gekona i guštera.

Dvojica lopova iz tog mesta, kojima preti 10 godina zatvora, priznali su da su ukradenu "robu" sakrili u obližnjoj šumi, prenose danas poljski mediji.

U hvatanju kradljivaca i nalaženju egzotičnih životinja za koje su potrebne posebne dozvole, pomogli su uzgajivači koji su se raspitivali o crnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tržištu.

Trgovina životinjama sa spiska vrsta zaštićenih međunarodnim kovencijama u Poljskoj cveta u ilegali i ponude se mogu naći na internetu, navode stručnjaci. Prema procenama međunarodnih organizacija za zaštitu prirode, trgovina ugroženim vrstama na crno u svetu donosi gotovo jednake prihode kao trgovina oružjem ili ljudima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.