Poljak i Nemac pronašli Hitlerov voz sa blagom

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2015, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljak i Nemac pronašli Hitlerov voz sa blagom

Jedan Poljak i jedan Nemac tvrde da su pronašli nacistički voz pun blaga - zlata, dragulja i vrednih umetničkih dela, koji je navodno nestao pred kraj Drugog svetskog rata kada su Nemaci bežali pred sovjetskom vojskom.

Marika Tokarska, zvaničnica okruga Valbžih gde se voz navodno nalazi, kaže da su vlasti dobile pismo jedne advokatske firme koja zastupa pomenute "anonimne pronalazače" u kojem oni traže nagradu od deset odsto vrednosti za otkrivanje lokacije.

Vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ozbiljno razmatraju ovu tvrdnju i dogovoren je sastanak vatrogasnih i policijskih službi sa drugim organima o tome kako bi se eventualno bezbedno pristupilo vozu u slučaju da je zaista pronađen, rekla je Tokarska napominjući da je moguće da je voz opasan eksplozivom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.