Policajac ubijen napadu u Parizu, ISIS preuzeo odgovornost

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2017, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac ubijen napadu u Parizu, ISIS preuzeo odgovornost

Jedan policajac i napadač ubijeni su u pucnjavi u Parizu u četvrtak uveče, prenosi CNN-ov partner BFMTV i francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Dvojica policajaca teško ranjena. Tzv. Islamska država preuzela je odgovornost za napad.

Napadač je izašao iz svog vozila kod broja 102 na Jelisejskim poljima i iz automatskog oružja pucao na policijski automobil, ubivši jednog policajca na licu mesta, rekao je portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova Pjer Anri Brande za BFMTV.

On je dodao da je napadač potom počeo da beži, pritom ranivši još dva policajca. Zatim je drugi policajac koji je učestvovao u razmeni vatre ubio napadača, naveo je Brande.

olicija je u međuvremenu pretresla dom napadača istočno od Pariza prenosi Rojters.

Brande je naveo i da su policajci namerno bili odabrani kao mete. On je rekao da je policija obezbedila okolinu i da se trenutno u Parizu ne odvijaju nikave druge policijske operacije.

Islamska država preuzela odgovornost za napad

Tzv. Islamska država (ISIS) preuzela je odgovornost za napad u Parizu, u poruci objavljenoj na Tviter nalogu džihadističke novinske agencije Amak.

ISIS je napadača identifikovao kao svog "vojnika" Abu Jusifa, državljanina Belgije.

Napadač je već bio “na radaru” francuskih bezbednosnih službi zbog radikalnih islamističkih aktivnosti, rekao je CNN-u izvor blizak istrazi. Istražni organi zato veruju da je reč o terorističkom napadu, navodi taj izvor.

Isti izvor dodaje i da istražni organi veruju da je napadač delovao sam i da je opasnost, po svemu sudeći, prošla.

Prema izvorima BFMTV, ubica je govorio je o tome da hoće da ubije policajce na aplikaciji „Telegram messaging service“.

Francuski antiteroristički istražitelji i Nacionalna obaveštajna služba otvorile su istragu da bi se odredila priroda incidenta na Jelisejskim poljima, saopšteno je CNN-u u pariskom tužilaštvu. To znači da se terorizam posmatra kao mogući motiv za ovaj napad.

Policija je blokirala Jelisejska polja, jedan od najpoznatijih bulevara na svetu i centar šopinga u francuskoj prestonici. Duž bulevara nalazi raspoređen je veliki broj policijskih vozila.

Policija savetuje građanima da zaobilaze celo područje. Pariska policija je tvitnula: "U toku je policijska intervencija u području #ChampsElysees i sledite uputstva policijskih snaga“.

Oland ubeđen da je napad terorističke prirode

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da je ubeđen da je napad u Parizu terorističke prirode, i za petak ujutro je zakazao sastanak kabineta o bezbednosti.

U Francuskoj se u nedelju održavaju predsednički izbori.

Paris, what's going on the Champs-elysses?? #parispic.twitter.com/xTIgA5cW1P

#ChampsElysees#alertepic.twitter.com/EHEPq7wwQk

Attentat probable sur les Champs Elysée pic.twitter.com/KSRkR5DiM1
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

OVO JE LICE KRVNIKA IZ PARIZA: Francuska policija otkrila identitet napadača s Jelisejskih polja

Izvor: Kurir, 21.Apr.2017, 18:49

...Napadač ubijen u pucnjavi u kojoj je stradao jedan, dok su teško ranjena dva policajca zove se Karim Šurfi Islamska država preuzela je odgovornost za napad, a kraj njegovog tela pronađena je poruka ID-a..Portparol francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova Pjer Anri Brande za BFMTV je otkrio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.