Pucnjava na Jelisejskim poljima, ubijeni policajac i jedan napadač, Islamska država preuzela odgovornost

Izvor: RTS, 20.Apr.2017, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava na Jelisejskim poljima, ubijeni policajac i jedan napadač, Islamska država preuzela odgovornost

Jedan policajac je ubijen u pucnjavi na Jelisejskim poljima, dok su dvojica teško ranjena. Jedan napadač usmrćen. Izdat nalog za hapšenje drugog osumnjičenog, koji je u Francusku stigao iz Belgije. Islamska država preuzela odgovornost za napad. U toku racije u Parizu.
07.55 – Predsednički kandidati Marin le Pen i Fransoa Fijon otkazali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su predizborne aktivnosti. 
00.45 – U toku su racije u Parizu. Ubijeni napadač je identifikovan, a još se utvrđuje da li je imao saučesnike, kaže javni tužilac. 
23.40 – Islamska država preuzela odgovornost za napad u Parizu.

23.20 – Francuski predsednik Fransoa Oland uveren je da je u pitanju teroristički napad.
23.00 – Izdat nalog za hapšenje drugog osumnjičenog, koji je vozom stigao iz Belgije.
22.50 – Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da drugi policajac nije podlegao povredama, kako su ranije javili mediji, ali da teško ranjen.
22.20 – Od posledica ranjavanja preminuo još jedan policajac. U toku je pretraga stana ubijenog napadača.

22.10 – Nova pucnjava u Parizu u blizini Jelisejskih polja.
21.50 – Napadač je otvorio vatru na policiju kada se policijsko vozilo zaustavilo na crvenom svetlu, navodi policijski sindikat na svom nalogu na Tviteru.
Kod stanice metroa "Frenklin Ruzvelt" na Jelisejskim poljima u Parizu, došlo je do pucnjave u kojoj je na licu mesta ubijen policajac. Dva policajca su teško ranjena. Jedan napadač je ubijen.

Izdat je nalog za hapšenje drugog osumnjičenog za napad. On je vozom stigao u Francusku iz Belgije.
Policija navodi da je verovatno u pitanju teroristički napad i upozorava građane da izbegavaju taj deo grada.
Islamska država je večeras i preuzela odgovornost za napad. "Počinilac napada na Jelisejskim poljima u centru Pariza je Abu Jusef, Belgijanac, i on je jedan od boraca Islamske države", navodi se u saopštenju, objavila je agencija Amak bliska džihadistima
Francuski predsednik Fransoa Oland je za danas sazvao sastanak Saveta za nacionalnu odbranu i bezbednost, koji čine vrhovni bezbednosni, policijski i vojni zvaničnici, kao i nekoliko članova vlade.
Oland je obećao "apsolutnu opreznost" u naredna dva dana, uoči predsedničkih izbora u nedelju.
Napadač je od ranije bio poznat bezbednosnim službama.
Protivteroristička kancelarija francuskog tužilaštva otvorila je istragu o inicidentu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad u Parizu: Kalašem na policiju, ima mrtvih

Izvor: Mondo, 20.Apr.2017

Jedan policajac je ubijen na ulici, a dvojica ozbiljno ranjeni - bilans je razmene vatre s napadačima u centru Pariza, javlja Rojters. Jedan napadač je ubijen, a u toku je potraga za drugim. Sumnja se na terorizam...Kako se navodi, napad se dogodio u srcu Pariza - na Jelisejskim poljima, kada je jedan...

Nastavak na Mondo...

Policajac ubijen napadu u Parizu, ISIS preuzeo odgovornost

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2017

Jedan policajac i napadač ubijeni su u pucnjavi u Parizu u četvrtak uveče, prenosi CNN-ov partner BFMTV i francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Dvojica policajaca teško ranjena. Tzv. Islamska država preuzela je odgovornost za napad...Napadač je izašao iz svog vozila kod broja 102 na Jelisejskim...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.