Izvor: RTS, 24.Jan.2021, 10:36

Panika u Čileu, vlasti greškom izdale upozorenje na cunami

Vlasti u Čileu izazvale su paniku kod stanovnika poštu su greškom izdale upozorenje na cunami posle zemljotresa na Antarktiku. Zvaničnici su uputili izvinjenje i izrazili žaljenje.
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je zemljotres jačine 7,1 jedinicu registrovan 216 kilometara od čilenaske naučne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << baze O`Higins i pozvalo stanovništvo u priobalnim područjima da se evakuišu zbog opasnosti od cunamija.
Ministarstvo je poslalo i SMS poruke građanima širom zemlje u kojima poziva da napuste priobalje.
Migel Ortis iz Kancelarije za hitne situacije Ministarstva rekao je sinoć na konferenciji za novinare da je naređena samo evakuacija baze i da ta služba žali što je poruka uznemirila građane.
On je to pravdao tehničkom greškom.
Vlasti su uputile izvinjenje i izrazile žaljenje zbog načinjene greške.
Upozorenje na cunami na Antarktiku kasnije je povučeno.
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vlasti Čilea poslale svim građanima upozorenje na cunami i izazvale paniku

Izvor: Radio 021, 24.Jan.2021

Vlasti u Čileu izazvale su paniku kod stanovnika pošto su greškom izdale upozorenje na cunami posle zemljotresa na Antarktiku...Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je zemljotres jačine 7,1 stepen Rhtera registrovan 216 kilometara od čilenaske naučne baze O'Higins i pozvalo stanovništvo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.