Izvor: Radio 021, 24.Jan.2021, 10:53

Vlasti Čilea poslale svim građanima upozorenje na cunami i izazvale paniku

Vlasti u Čileu izazvale su paniku kod stanovnika pošto su greškom izdale upozorenje na cunami posle zemljotresa na Antarktiku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je zemljotres jačine 7,1 stepen Rhtera registrovan 216 kilometara od čilenaske naučne baze O'Higins i pozvalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stanovništvo u priobalnim područjima da se evakuišu zbog opasnosti od cunamija.

Ministarstvo je poslalo i SMS poruke građanima širom zemlje u kojima poziva da napuste priobalje.

Migel Ortis iz Kancelarije za hitne situacije Ministarstva rekao je sinoć na konferenciji za novinare da je naređena samo evakuacija baze i da ta služba žali što je poruka uznemirila građane. On je to pravdao tehničkom greškom.

Vlasti su uputile izvinjenje i izrazile žaljenje zbog greške.

Upozorenje na cunami na Antarktiku kasnije je povučeno.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Zemljotres jačine 7.0 zabeležen u blizini čileanske baze na Antartiku

Izvor: VOA, 24.Jan.2021

Zemljotres jačine 7,0 pogodio je u subotu obale Antarktika, a vlasti su izdale upozorenje na cunami za čileansku bazu Eduardo Frei na hladnom kontinentu, rekli su zvaničnici za vanredne situacije. Zemljotres se dogodio u 20:36. po lokalnom vremenu (23:36 GMT) oko 210 kilometara istočno od baze...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.